PON_zwartwitHeb je een prachtig kleurenlogo, kun je er niks mee. Tenminste, niet altijd. Door je fax (ja, die worden nog gebruikt) blijft er niks van je prachtige beeldmerk over. Of in de krant versmurriet je ontwerp tot een kleurloze blubber door het zuigende krantenpapier.

In het geval van Pon Projecten moest het logo op de voorkant van een agenda komen. Dat gaat dan in een soort foliedruk en aan het bestaande full-colour logo heeft de agenda-meneer niks. Er moest dus (met spoed) een zwart-wit variant komen. Geen grijstinten (=rasters, en dat wil ook niet echt met folieprint) maar echt alleen zwart of wit. Ehhhh, overal dan zomaar een contourlijn omheen trekken en dat is het? En wat te doen met die zachte schaduw onder het beeldmerk?

PON-logo-staandMet wat uitproberen van verschillende versies – wat gaat dat toch prettig op de computer – is er een zwart-wit versie uitgekomen met verschillende diktes in de contourlijnen van de vloertegels. Daardoor wordt het ruimtelijk effect versterkt, hoe verder de tegel weg ligt, des te dunner is de contourlijn.

Heb je je logo ook in zwart-wit nodig? Je weet me te vinden!