Soms kom je er als ouder(s) niet uit om je kind te helpen bij het schoolwerk. Je kind accepteert je hulp niet, mist de motivatie of ontbreekt het aan de basiskennis om betere cijfers te halen.

Externe hulp bij het schoolwerk van je kind kan helpen, zodat je op dat vlak een ‘normale’ ouder-kind relatie kunt hebben.

HBL wil je die hulp bieden.

 

GOED IDEE!

 

Basisschool

Je merkt als ouder dat je kind als leerling op school steeds vaker tegen knelpunten aanloopt met taal, rekenen of ‘gewoon met alles’. Ondanks dat de leerkracht dat in de gaten heeft en extra tijd en aandacht vrijmaakt, kan dat onvoldoende zijn om ontstane achterstanden voldoende bij te werken. Bij de overgang naar de volgende klas ontstaan daardoor problemen met het bijhouden van het hogere tempo.

Je ziet het zelfvertrouwen van je kind afnemen, wat de schoolprestaties weer negatief beïnvloedt. De kans bestaat dat met de stap naar de middelbare school de moeilijkheden alleen maar groter worden. 

Bijles van HBL biedt je kind net die hulp en dat steuntje in de rug wat hij of zij nodig heeft om de kennis en het zelfvertrouwen te krijgen om makkelijker met ‘lastige’ schoolvakken om te gaan.

De begeleiding

De begeleiding aan de kinderen wordt bij HBL gedaan door Jetty Blankestijn en/of Theo Houkes. Samen hebben ze de nodige kennis en ervaring binnen en buiten het onderwijs om de hulp te bieden waar je kind vooruit mee kan komen.

De werkruimte

HBL werkt in een van de Eurowoningen in het centrum van Leusden. Aan Dalmatië 30 is de tuinkamer helemaal ingericht als ruimte waar in alle rust gewerkt kan worden. (Draadloos) internet is beschikbaar, de aanwezige computers kunnen worden gebruikt voor bijles of huiswerk.

Voor leerlingen van de basisschool kent HBL twee soorten bijles:

Vaste bijlessen

Als je voor minimaal 2 maanden minstens eenmaal per week een uur bijles neemt, dan hebben we het over vaste bijlessen. Jouw vaste uur/uren worden voor jou gereserveerd. In de praktijk worden bijlessen achteraf gefactureerd. Dat gebeurt op basis van het aantal bijlessen dat gevolgd is.

 

Incidentele bijlessen

Dit zijn de bijlessen van minder dan eenmaal per twee weken of voor een periode korter dan 2 maanden. Voor incidentele bijlessen wordt een ander tarief berekend dan voor vaste bijlessen.

 

Tarieven bijles basisschool

vaste bijlessenincidentele bijlessen
€ 28,50 per uur€ 35,- per uur

 

 

Afzeggen

Natuurlijk kan het gebeuren dat er iets onverwacht aan de hand is waardoor een afspraak niet nagekomen kan worden. Als dat niet minimaal voor 19.00 uur de dag tevoren wordt doorgegeven, wordt de afspraak als nagekomen beschouwd en dus ook in rekening gebracht. Bij ziekte kan een gemiste afspraak ingehaald worden op een andere dag.

MIDDELBARE SCHOOL

In de brugklas krijgt je zoon of dochter als leerling voor het eerst te te maken met verschillende leerkrachten. Meer toetsen, een andere omgeving en nieuwe vakken. En ook een grote verantwoordelijkheid én vrijheid om zelf de tijd in te delen. Niet iedereen lukt het om zomaar om te schakelen. HBL kan helpen met die ‘switch’. Door het aanleren van studievaardigheden als agendagebruik, plannen en samenvatten, zul je zien dat je kind het huiswerk steeds minder als die enorme probleemberg ervaart.

Die studievaardigheden zijn natuurlijk niet specifiek bedoeld voor brugklassers. Ook later op de middelbare school kunnen problemen ontstaan door bijvoorbeeld slechte planning, gebrekkige motivatie of ‘simpelweg’ het niet begrijpen van de lesstof. HBL kijkt samen met je kind waar de oorzaak van het probleem zit, en wat we er samen aan kunnen doen.

 

De werkwijze

In een rustige, huiselijke omgeving leert je kind zelfstandig werken. De huiswerkbegeleiding begint met even afdraaien en in de stemming komen. Daarna maakt je zoon of dochter samen met HBL een dagplanning, waar het komende huiswerk ‘ingeroosterd’ wordt. Naast deze dagplanning stellen we ook samen een weekplanning op. De structuur van die planning geeft houvast om efficiënt met het huiswerk bezig te kunnen. Zijn er vakspecifieke problemen, dan zorgt HBL dat we die samen oplossen. 

Is het huiswerk klaar, dan controleert en overhoort HBL waar en wanneer nodig.

Om een goede kans op betere studieresultaten te halen, is het verstandig om meerdere malen per week op deze manier huswerk te doen.

 

Tijden Huiswerkbegeleiding

DAGTIJD
maandag14.00 – 18.00 uur
dinsdag14.00 – 18.00 uur
woensdag14.00 – 18.00 uur
donderdag14.00 – 18.00 uur

 

Afzeggen

Natuurlijk kan het gebeuren dat er iets onverwacht aan de hand is waardoor een afspraak niet nagekomen kan worden. Het is niet zo dat een ‘verloren’ of ‘overgeslagen’ middag later ingehaald kan worden, tenzij anders is overeengekomen. Bij ziekte kan een gemiste afspraak op een andere dag ingehaald worden

Huiswerkbegeleiding bij HBL bestaat uit een aaneengesloten periode van minimaal vier weken met een opzegtermijn van twee weken. Aan het begin van elke maand ontvang je een faktuur. De tarieven zijn voor elke maand gelijk, of die nu uit 4 of 5 weken bestaat. Met uitzondering van de zomervakantie en de kerstvakantie is HBL het hele jaar ‘open’. HBL kent geen intake- of administratiekosten.

 

Tarieven Huiswerkbegeleiding

PER WEEKTARIEF
1 middag€ 150,-
2 middagen€ 250,-
3 middagen€ 300,-
4 middagen€ 350,-

De vermelde prijzen zijn geldig vanaf 1 september 2023.