Huiswerk……
PFFFFFFFTTTTT

Soms lukt het je niet met je huiswerk. Dat kan door van ­alles komen. Thuis is er te veel afleiding van TV, computer of telefoon. Of je vindt het lastig om je tijd in te delen, ­zodat het huiswerk niet op tijd af is. En die lockdown met online lessen, dat was ook niet lekker voor je cijfers. Misschien legt je docent het allemaal wel goed uit, alleen werkt dat niet voor jou. Een bééétje hulp van buitenaf kan dan helpen om sommige dingen wèl te begrijpen.

HBL kan dan een uitkomst zijn om je cijfers weer de goede kant op te krijgen!

Hoe dan?

In de brugklas krijg je voor het eerst te te maken met verschillende leerkrachten. Meer toetsen, een andere omgeving en nieuwe vakken. En ook een grote verantwoordelijkheid én vrijheid om zelf de tijd in te delen. Niet iedereen lukt het om zomaar om te schakelen. HBL kan helpen met die ‘switch’. Door het aanleren van studievaardigheden als agendagebruik, plannen en samenvatten, zul je zien dat je het huiswerk steeds minder als die enorme probleemberg ervaart.

Maar ook als je verder in je ‘schoolcarrièrre‘ vastloopt, kan HBL je helpen door bijvoorbeeld je te leren hoe je op een andere manier de lesstof de baas kan worden. Of als je het even niet zo snel oppikt met je Engels, je wiskunde of welk vak dan ook, samen met HBL kun je er vast uitkomen!

Lekker als je thuiskomt, en je ouders zeuren niet meer aan je hoofd of je je huiswerk al gedaan hebt: dat heb je dan al bij HBL gedaan!

Aan de slag

Bij HBL zit je te werken in een rustige, huiselijke omgeving. Je werkt zoveel mogelijk zelfstandig. Soms begin je meteen aan je huiswerk, de andere keer wil je eerst even afdraaien en in de stemming komen. Daarna maak je samen met HBL een dagplanning, waar het komende huiswerk ‘ingeroosterd’ wordt. De stap daarna is samen een weekplanning opstellen. De structuur van zo‘n planning geeft houvast om efficiënt met het huiswerk bezig te kunnen. Is het huiswerk klaar, dan controleert en overhoort HBL waar en wanneer nodig, maar….. de verantwoordelijkheid ligt uiteindelijk helemaal bij jou.

Nou werkt 1x in de week bij HBL komen maar heel zelden.
Om je studieresultaten omhoog te halen, is het (zeker in het begin) verstandig om meerdere malen per week op deze manier huswerk te doen. Als we dat samen een beetje slim indelen, kun je waarschijnlijk nog gewoon je sporttrainingen of danslessen blijven volgen!

Wanneer en
hoe lang

Met uitzondering van de zomervakantie en de kerstvakantie is HBL het hele jaar ‘open’. Je kunt bij HBL terecht van maandag tot en met donderdag van 14.00 tot 18.00 uur. Welke dagen voor jou het best uitkomen, dat hangt natuurlijk af van je lesrooster en of je nog naar sporttraining of muziekles wil/moet. We kijken daar samen naar en maken er afspraken over. Ook over wat te doen als je een afspraak niet na kan komen of bent gekomen. Het is bijvoorbeeld niet zo dat je een ‘verloren’ of ‘overgeslagen’ middag later in kan halen – tenzij we daar een afspraak over gemaakt hebben.

 

EN NU??

Lijkt het je wat om samen met HBL je huiswerkproblemen aan te pakken? Overleg eerst met je ouders of die dat ook zien zitten. Laat ze deze website zien, en een kijkje nemen op deze pagina, die eigenlijk hetzelfde vertelt, maar dan meer voor je moeder of vader.